BSCI Denetimi

 

BSCI DENETİMİ


Üretici veya tedarikçi ülkelerde sosyal standartları ve performansları izlemek için oluşturulmuş olup standartlaştırılmış bir Avrupa yaklaşımıdır. 2003 yılında Dış Ticaret Birliği tarafından global tedarikçi zincirinde firmaların çalışma şartlarını iyileştirmek ve uyum sağlamak amacı ile oluşturulmuştur. Yerel kanunların yanı sıra, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün çalışma standartları ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi gibi bazı diğer önemli uluslararası düzenlemeleri temel almaktadır. Bu girişim tedarikçilerin sosyal performansının sürekli attırılmasını, dünya çapında fabrikalardaki çalışma koşullarının iyileştirilmesini hedefler.
 

Oluşturulan BSCI kapsam çalışmaları 2004 yılında tamamlanmıştır ve sistem o zamandan beri dünya genelinde uygulanmaya başlamıştır. Çok hızlı bir büyüme gerçekleştiren BSCI kapsamına, 2011 yılında, sürdürülebilirlik dahil edilmiş ve daha güçlü bir organizasyon yapısı benimsenmiştir. BSCI denetimi tüm tedarikçilerin ve belirlenen taşeronların merkez şirketine olan çalışma etiğine ve kalite sistemine bağlılığını gösterir. BSCI denetiminde şirketler BSCI veri tabanını kontrol ederek denetim sonuçlarına ulaşabilirler. BSCI tedarikçileri, denetimlerini tamamladıktan sonra etik denetim prosedürlerini ve kalite sistemini geliştirmeyi hedefler. Tedarikçi kuralları, her türlü ürün ile birlikte her boyuttaki firmalar için uygulanabilir. BSCI sosyal sorumluluğun yanı sıra iş ve sosyal uyumluluk kurallarını gerektirdiğinden markaların satın alma kararlarında doğrudan etkili olmaktadır.

 

BSCI Standart Kapsamı Nelerdir?


Yasal uyum, Çalışma saatleri, İş Tazminatları, Çocuk işçiliği önlenmesi, Zorla istihdamın önlenmesi, Sendika özgürlüğü, Ayrımcılığın önüne geçilmesi, İşçi sağlığı ve güvenliği, Yönetim standartları, Çevre güvenlik politikası.

 

BSCI Belgesinin Faydaları Nelerdir?
 

BSCI sistemine katılan işletmeler;
Tedarik zincirindeki çalışma koşullarını iyileştirmek için etkili ve köklü bir sistem kullanmış olur.
Tedarik zincirinin tutarlı bir şekilde izlenmesini sağlamak için çok çeşitli dillerde hazırlanan kapsamlı denetim araçlarına erişebilirler.
BSCI onaylı uluslararası denetim şirketleri ağına erişerek yüksek kalitede denetim hizmetleri alabilirler.
Denetim verilerinin bir arada tutulduğu tedarikçi veri tabanına ulaşabilmekte, bu şekilde aynı işyerinde yapılan birden fazla denetimden kaçınarak zaman ve para tasarrufu yapabilirler.
Sosyal uyumluluk alanındaki en iyi uygulamaları paylaşmak ve daha fazla geliştirme imkanı sağlar.
Doğrudan BSCI sisteminin gelişimine katılma imkanı sağlamaktadır.
Sosyal uygunluk alanındaki haberler ve olaylar hakkında düzenli bilgi sahibi olurlar.
 

“BSCI belgesinin hedefi, tedarik zincirinde yer alan işletmelerin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik etmektir. Bu şekilde sürdürülebilir çalışma koşullarını dünya genelinde desteklemektir. ”

Facebook Twitter Instagram Instagram